Zet de regisseur op de kaart!

4 april 2019

Het werken met een hoofdregisseur staat steeds centraler voor professionals. Voor sommige professionals is het bepalen van een regisseur dagelijkse koek. Maar niet iedereen heeft hier regelmatig mee te maken.

 

Centraal op de cliëntkaart staat de ‘Hoofdregisseur’. Deze moet gekozen worden / aangewezen op de cliëntkaart. Dit kan vragen oproepen voor sommige professionals. Niet elke betrokken professional weet bij wie de verantwoordelijkheid zou moeten liggen in welke situatie.

Visie van de regio op regie

Veelal is bij bepaalde combinaties van matches de regisseur vrij duidelijk te bepalen. De regio heeft hier vaak zelf al een visie over. De professionals hoeven in deze situaties dan ook niet de regie te bepalen, het kan volledig automatisch!

MULTIsignaal heeft hier een middel voor, namelijk de regietabel. Deze is te beheren en in te richten door de regiobeheerders. De basis is vrij simpel; de tabel is een lijst waarin de regiobeheerder de volgorde van regie al van te voren aangeeft. Zo blijven alleen de uitzonderingssituaties over. Dat scheelt een hoop werk voor professionals!

Welke keuzes zijn er voor het bepalen van regie?

De tabel werkt vrij simpel door organisaties naar de juiste plek te slepen. Er zijn een paar keuzes:

  1. Regie op volgorde / rangorde

   Organisatie nummer 1 krijgt altijd regie als zij betrokken is bij een match. De nummer twee krijgt de regie altijd indien de nummer een niet betrokken is. Etc.

  2. Regie bij combinaties tussen twee organisaties

   Ook is het mogelijk om bij combinaties van matches tussen instanties op te geven wie regisseur wordt.

  3. Regie bepalen aan de hand van het instantietype

   Of je kunt zelf een volgorde bepalen aan de hand van het instantietype (domein).

Tevens is een combinatie van deze tabellen mogelijk. Meer weten? Neem contact op met de servicedesk!

Cliënt blijft regisseur over zijn eigen zorg

Natuurlijk behoudt de cliënt de zeggenschap over zijn zorg. Tegelijkertijd is het wel van belang dat iemand het overzicht houdt wanneer er meerdere professionals betrokken zijn. De hoofdregisseur is een centraal aanspreekpunt voor zowel de professionals als de cliënt. Zo komt één gezin, één plan, één regisseur goed uit de verf, ook in de Verwijsindex.