Symposium ‘Verwijsindex: steek je licht op!’

27 november 2018

Na het succes van het symposium ‘Verwijsindex: Samenwerking zichtbaar’, hierbij ook het vervolg symposium ‘Verwijsindex: Steek je licht op!’ voor de Verwijsindex Midden Nederland. Dit symposium vindt plaats op donderdagmiddag 7 februari 2019.
De middag staat in het teken van de Verwijsindex! Verder op de pagina worden alle workshops toegelicht.

Programma

  • 12:30 – Inloop
  • 13:00 Welkom
  • 13:15 – Kim van Laar van Team Kim
  • 14:15 – Workshopronde 1
  • 15:15 – Pauze
  • 15:45 – Workshopronde 2 + afsluiting
  • 16:45 – Netwerkborrel

Locatie

Het Meeting District, Blokhoeve 2
3438 LC Nieuwegein

Team Kim Stichting Stop Kindermishandeling

Het project Team Kim, geeft voorlichting over kindermishandeling aan professionals, jongeren en kinderen in Nederland. Dit doen ze vanuit verhalen van ervaringsdeskundigen (jong volwassenen) zelf. Aan de hand van haar persoonlijke verhaal over kindermishandeling gaat Kim van Laar tijdens het symposium met het publiek in gesprek. Dit zal gaan over hoe het is wat ze heeft meegemaakt, wat ze nodig had, de rol die preventie en samenwerking hadden kunnen spelen, de gevolgen van kindermishandeling en waar de kracht ligt.

Workshops

– Afhankelijk van het aantal inschrijvingen wordt een workshop 1 of 2x gegeven.
– Elke workshop duurt 1 uur

1. De Verwijsindex in de basis:
Speciaal voor nieuwe professionals, organisaties en beleidsmedewerkers. De Verwijsindex vanaf het begin in woord, beeld en actie. Door Simone Langerak (regio-coördinator Verwijsindex Utrecht-West, Utrecht Lekstroom en Utrecht-Zuidoost

2. Wettelijk kader, privacy etc.
Erik van der Waal, regio-coördinator Verwijsindex Eemland, legt wet- en regelgeving wordt uit in een workshop waar u vragen kunt stellen over de wettelijke kaders van de Verwijsindex. Herhaling 2018, andere opzet.

3. Tips en tops uitwisselen met collega’s van binnen en buiten de regio’s
Doreen Oosterman, regio-coördinator Rotterdam, neemt je mee in de workshop om ervaring, tips en tops uit te wisselen.

4. Het gesprek met de ouder en/of de jongere
Hoe vertelt u de ouder of de jongere dat u gebruik maakt van de Verwijsindex? Alia Ouaalit en Nicolette Rooimans geven hier antwoord op!

5. Casuïstiek uit de praktijk
Kristin Gerritsen (regio-coördinator Verwijsindex Utrecht-West, Utrecht Lekstroom en Utrecht-Zuidoost) neemt u, aan de hand van een spel, mee waarbij u zich verplaatst in een andere organisatie. U gaat het gesprek aan over wanneer wel of geen signaal in de Verwijsindex, wanneer start u de meldcode en hoe gaat het dan (fictief) verder?

6. Een (gezins-)match… en dan?
Wat te doen als er een gezinsmatch ontstaat? Door Nadia Kadhim (MULTIsignaal, ovb) en Carin Bos (regio-coördinator Verwijsindex Utrecht-West, Utrecht Lekstroom en Utrecht-Zuidoost)

U kunt zichzelf opgeven en de voorkeur voor uw workshop opgeven via: inschrijfformulier ‘Verwijsindex: steek uw licht op’ 2019

Stuur deze uitnodiging vooral door naar andere gebruikers van de Verwijsindex zodat ook zij hun licht kunnen komen opsteken!

VOL = VOL, dus wees er snel bij!