Mini-symposium ‘samenwerken zichtbaar’

16 januari 2018

Donderdag 25 januari vindt in Utrecht het Mini-symposium ‘samenwerken zichtbaar’ plaats, georganiseerd door de regiobeheerders Verwijsindex Midden Nederland.

De middag staat in het teken van de Verwijsindex in al zijn facetten. Met informatie over nieuwe ontwikkelingen, achtergrondinformatie en workshops voor elke doelgroep die met de Verwijsindex te maken heeft: bestuurders, beleidsmedewerkers, teamleiders, coördinatoren en uitvoerders.

Het symposium wordt geopend door Judith Ludding, hoofd JGZ van de GGD regio Utrecht. Nadia Kadhim komt spreken vanuit haar achtergrond als juriste én als ervaringsdeskundige. MULTIsignaal vertelt over de landelijke stand van zaken en ontwikkelingen met betrekking tot de Verwijsindex.

En er is meer! Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende workshops:

 1. De wet zichtbaar

  Wat zijn de mogelijkheden van de Verwijsindex binnen de wet? Waar dien je rekening mee te houden? Tijdens deze workshop kunt u vragen stellen over de wettelijke kaders van de Verwijsindex.

 2. De jeugdige zichtbaar binnen uw gemeente én daarbuiten!

  Niet alle jeugdigen blijven keurig binnen de gemeentegrenzen. Hoe geeft u als beleidsambtenaar, gemeentelijk coördinator of gebruiker vorm aan het (bovenlokale) gebruik van de Verwijsindex?

 3. Mijn zorg zichtbaar, maar hoe?

  Wanneer en hoe bent u zichtbaar indien u betrokken bent bij een jeugdige en/of het gezin? Verwijsindex? Meldcode? Wat is de relatie tussen beide?

 4. De professional zichtbaar

  Hoe vertel je de ouder en/of jongere dat je werkt met de Verwijsindex? Hoe ga je het gesprek aan?

 5. Uw eigen praktijk zichtbaar

  Neem uw eigen casus mee! Met wie had u een match verwacht? En zou u een signaal afgeven bij de ingebrachte casussen (praktijk en fictieve casuïstiek).

De inschrijving voor het mini-symposium is inmiddels gesloten. Met bijna 150 deelnemers belooft het een inspirerende middag te worden, wij kijken uit naar uw komst!