DSP geeft vervolg aan evaluatie Verwijsindex

13 april 2021

Op donderdag 1 april ’21 kwam de begeleidingscommissie Verwijsindex voor het eerst bijeen in een digitaal groepsgesprek. Het verdiepingsonderzoek naar aanleiding van de evaluatie van de Verwijsindex wordt door onderzoekers van de DSP-groep uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS.

Verschillende vertegenwoordigers van gemeenten, (jeugd)zorgorganisaties en professionals waren aanwezig, onder wie Kitty Chung van de gemeente Rotterdam, Carin Bos, coördinerend verpleegkundige bij de GGD regio Utrecht en Anouk Gommans, namens MULTIsignaal en de Gebruikersvereniging.

We hebben een toelichting gekregen op het onderzoek door DSP en het ministerie van VWS. Vervolgens zijn we aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek gegaan over de onderzoeksthema’s:

  1. De effectiviteit van de VIR – Dit wordt onderzocht aan de hand van de meerwaarde van individuele matches en gezinsmatches.
  2. Alternatieven in relatie tot de achterliggende doelen van de VIR.
  3. Doorontwikkeling van de VIR en advies voor concreet te ondernemen stappen.

Het onderzoek zal in de komende 8 weken worden uitgevoerd. Zodra we inhoudelijk meer over het onderzoek mogen en kunnen delen met jullie, zullen we dat direct doen. Verschillende regio’s/convenantgebieden zullen benaderd worden om aan het onderzoek mee te werken. Hopelijk zijn jullie in de gelegenheid om hier tijd voor te maken. Wordt vervolgd!

Laatste nieuws

De visie van de Gebruikersvereniging

25 maart 2024

Als bestuur van de Gebruikersvereniging van MULTIsignaal benadrukken wij het belang van vroegsignalering en samenwerking voor al die jongeren die een uitgestoken hand nodig hebben. Dat doen we niet alleen. Lees meer

Overgang naar volwassenheid  

25 maart 2024

In een mensenleven zijn er bepaalde ontwikkelingen die als mijlpijlen worden aangemerkt. Lees meer

De zorg en politiek in beweging 

25 maart 2024

Komende periode staan er grote veranderingen te wachten voor zowel het politieke landschap als voor de zorg. Lees meer