1 op de 14 jongeren bekend in de MULTIsignaal Verwijsindex

13 april 2017

Als professionals zichzelf zichtbaar maken in de Verwijsindex kan er snel en eenvoudig afgestemd worden om vervolgens tot één gezin, één plan te komen. Op dit moment zijn in MULTIsignaal Verwijsindex zijn meer dan 331.000 unieke jongeren gesignaleerd. Dit is iets minder dan 7,5 procent van de jongeren in Nederland*. 1 op de 14 jongeren is zodoende bekend in de MULTIsignaal Verwijsindex.

Jeugdige gezinsmatch. Cijfers en statistieken

Van alle actieve signalen in MULTIsignaal zijn meer dan 50.000 jongeren betrokken bij een match! Dit betekent dat voor deze jongeren twee of meerdere professionals hebben aangegeven betrokken te zijn. En dat is positief! Samenwerken in een vroeg stadium is niet alleen fijn voor de professional, maar ook voor de jeugdige en de ouders, die niet bij iedere organisatie opnieuw hetzelfde verhaal hoeven te vertellen.

Bijna 38.400 actieve gezinsmatchesGezinsmatches en clientmatches verwijsindex

Sinds het vierde kwartaal van 2015 is in de MULTIsignaal Verwijsindex  de gezinsmatch toegevoegd. Zo kan de professional zien wie er nog meer bij het gezin betrokken zijn. Sinds de start van de gezinsmatch zijn in totaal meer dan 241.521 gezinsmatches ontstaan.
In totaal zijn er op dit moment 38.384 actieve gezinsmatches.

In bijna helft van de gevallen ook broertje of zusje gesignaleerd

Dankzij de gezinsmatch zijn er nu 23.761  jongeren in beeld die voorheen geen match hadden. Dit betekent dat zij alleen deel uitmaken van een gezinsmatch en niet alleen van een cliëntmatch. Kortom; in bijna de helft van de gevallen, waarin een professional betrokken is bij een jeugdige, is er ook een broertje of zusje gesignaleerd. Terwijl bij deze jongere zelf op dat moment maar één professional betrokken is.

Eenvoudig zicht op betrokken professionals

Bij voldoende tijdig gebruik van de Verwijsindex heeft de professional sneller zicht op welke andere professionals ook betrokken zijn bij jeugdigen of bij een broertje / zusje uit hetzelfde gezin. Dankzij de gezinsfunctionaliteit komen signalen van verschillende jeugdigen uit één gezin samen. Hierdoor kan er eerder samenwerking ontstaan op gezinsniveau om te voorkomen dat er langs elkaar heen gewerkt wordt.

42.000 professionals

Sinds april 2017 maken ruim 5.000 nieuwe professionals ook gebruik van de MULTIsignaal Verwijsindex. MULTIsignaal verbindt nu meer dan 42.000 professionals aan elkaar.

Meer informatie over cijfers en statistieken? Mail naar helpdesk@multisignaal.nl

* Gebaseerd op data 2016 CBS